Programma Sauerland 2024

Maandag 19 augustus 2024:

heenreis via een goed restaurant aan de grens naar Soest (D). De touringcar staat om 09.30 uur klaar bij het Trefpunt. Als iedereen een plaatsje heeft gevonden in de touringcar, reizen we comfortabel met een lunchstop naar Hotel Am Wall in Soest. Hier gaan we, nadat u ingecheckt en opgefrist bent, aan tafel voor het diner en gezellige avond met gratis drankjes van 18.00 – 22.00 uur.

Dinsdag 20 augustus 2024: Soest met gids en rondvaart Möhnesee. Na het ontbijt kunt u mee met een Nederlandse gids voor een wandeling door het prachtige historische centrum van Soest. Na de lunch in ons hotel, gaan wij naar het grootste stuwmeer van Europa, de Möhnesee. Hier gaat u aan boord voor een rondvaart midden door het natuurgebied ArnsbergerWald met haar grote hoeveelheid aan wilde dieren en een unieke verscheidenheid aan watervogels. Terug in Hotel Am Wall kunt u weer genieten van een heerlijk diner en gezellige avond, waarbij de drankjes van 18.00-22.00 uur weer zijn inbegrepen.

Woensdag 21 augustus 2024: Sauerland tour Kahle Asten en glasblazerij in Willingen. Vandaag gaan we een dagje op uit! Na het ontbijt gaan via een toeristische route naar de Kahler Asten. Dit is op een na hoogste punt van het Sauerland. Het spreekt voor zich dat u hier een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. U heeft hier tevens de gelegenheid om te genieten van uw meegenomen lunchpakket. ’s Middags vervolgen we de mooie route door het Sauerland naar de bekende toeristenplaats Willingen, waar we de glasblazerij bezoeken. Indien gewenst, kunnen we ook Willingen nog even bezoeken, waarna uw chauffeur weer een mooie route volgt terug naar het hotel.  Na het diner is er weer een gezellige avond met gratis drankjes.

Donderdag 22 augustus 2024: weekmarkt in Soest en Schloss Arolsen Na het ontbijt bent u vrij bij het hotel en kunt u eventueel de weekmarkt in het sfeervolle centrum van Soest bezoeken. Veel marktkooplui bieden hier de meest uiteenlopende streekproducten aan in hun kleurrijke marktkraampjes. Voor de lunch bent u weer van harte welkom in Hotel Am Wall.’s Middags nemen wij u meer naar Schloss Arolsen, ook Residenzschloss Arolsen genoemd, dit is een 18e-eeuws kasteel in barokstijl, gelegen in de plaats Bad Arolsen. Het kasteel diende tot 1918 als residentie van de familie Waldeck-Pyrmont. In 1858 werd hier Emma zu Waldeck und Pyrmont geboren. Een Nederlandssprekende gids neemt u hier mee voor een mooie rondleiding door het prachtige kasteel. Bad Arolsen speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het Huis van Oranje en mag dus geenszins ontbreken tijdens uw vakantie in het Sauerland. Terug in het hotel gaat u weer aan tafel voor een heerlijk diner en gezellige avond met drankjes.

Vrijdag 23 augustus 2023: de terugreis Villa Hügel in Essen. Deze laatste dag nemen we na het ontbijt afscheid van Hotel Am Wall en reizen comfortabel naar Essen. Hier bezoeken we Villa Hügel gelegen in een prachtig park nabij de Baldeneysee in het Ruhrgebied . Deze villa is de voormalige woning van industrieel magnaat Alfred Krupp. U kunt in het indrukwekkende historische gebouw een tentoonstelling over de familie Krupp met hun historie over het zakelijke imperium zien.  Tevens is het mogelijk een wandeling in dit park te maken en te genieten van uw lunchpakket wat nog bij het all-inclusief hotelarrangement is inbegrepen.

ls iedereen na dit bezoek weer een plaats in de touringcar gevonden heeft, reizen we comfortabel terug naar Nederland maar voor dat wij u weer naar uw opstapplaats brengt, gaat u eerst nog aan tafel voor een heerlijk diner.