Algemene info en vacatures

Vrijwilligers zijn heel belangrijk bij Stichting Trefpunt Heiloo. Vele activiteiten en evenementen zijn alleen mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Heb je wat tijd en energie over? Bij ons vindt je vrijwilligerswerk dat bij je past en waarin je je kan ontplooien en ontwikkelen. Zo komt het vrijwilligerswerk niet alleen ten goede voor de mensen met en voor wie je werkt, maar ook voor jezelf.

Als vrijwilliger werken bij Stichting Trefpunt Heiloo biedt mogelijkheden tot sociale contacten, saamhorigheidsgevoel, zingeving, betrokkenheid, persoonlijke ontwikkeling, ontplooiing en het opdoen van werkervaring. Voor het vrijwilligerswerk zijn geen diploma’s vereist. Wel verwachten wij dat je inzet toont (vrijwillig is niet vrijblijvend), respectvol en betrouwbaar bent.

Wil je werken als vrijwilliger? Je bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek!

Stichting Trefpunt Heiloo wil vrijwilligers een goede werksfeer bieden. Duidelijke afspraken over je taken, uren inzet, begeleiding, ondersteuning, onkostenvergoedingen, verzekeringen en waardering worden van tevoren met je vastgelegd in een vrijwilligerscontract.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. We willen zorgen dat ongewenst gedrag zoals pesten, vandalisme en criminaliteit, discriminatie, intimidatie /agressie en geweld of seksuele intimidatie zo min mogelijk voorkomt. En gaat het toch mis en wil je met een vertrouwenspersoon praten, dan is er binnen de stichting een vrijwillige vertrouwenspersoon:

Heiko Sportel, e-mail: Heiko.Sportel@gmail.com

De gemeente heeft voor de gemeenten Bergen en Heiloo een onafhankelijke vertrouwenspersoon voor vrijwilligers aangesteld:

Marieke Kegels, Maatschappelijk dienstverlener MEE & de Wering
e-mail: M.Kegels@meewering.nl
telefoon: 06 28320488 of 088 0075 000 (vraag naar Marieke Kegels)

Hieronder zie je een aantal documenten uit ons vrijwilligersbeleid

Samenvatting vrijwilligersbeleid Trefpunt
– Vrijwilligersbeleid Trefpunt
– Protocol Signalen bij Cliënten
Gedragscode Vrijwilligersbeleid
– Vertrouwenspersoon

Wij zoeken vrijwilligers voor diverse projecten. Al onze vacatures kan je vinden op de vacaturebank van het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo: