Trefpunt Diensten

Je wilt graag zelfstandig blijven wonen, en dat lukt ook best. Als je maar af en toe wat hulp krijgt. Deze hulp willen wij  graag bieden. Met het lidmaatschap van Trefpunt Diensten krijg je praktische hulp en ondersteuning. Deze dienst is bestemd voor ouderen en kwetsbare inwoners van de gemeente Heiloo.

Heb je hulp nodig bij de administratie of bij de belastingaangifte? Zou het handig zijn als iemand  de boodschappen voor je doet? Heb je iemand nodig voor tuinonderhoud of klusjes en klussen in en om het huis? Of een pedicure of kapper aan huis? Trefpunt Diensten biedt het allemaal! Je kan rekenen op de inzet van vele vrijwilligers. Voor de grotere klussen kan je gebruik maken van allerlei diensten van door ons geselecteerde en betrouwbare leveranciers en dienstverleners. Vaak met korting!

Korting op activiteiten van Stichting Trefpunt

Ben je lid van Trefpunt Diensten dan krijg je  5% korting op de vele interessante cursussen en workshops van het Trefpunt.

Lid worden van Trefpunt Diensten?
Al meer dan duizend inwoners van Heiloo gingen je voor, zij namen een abonnement op Trefpunt Diensten. Sluit je je ook aan? Het lidmaatschap kost  per huishouden € 34,80. Als je huurder bent van Kennemer Wonen, ontvangt je € 10,00 korting.

Vul hieronder het inschrijfformulier in of haal het inschrijfformulier op bij de receptie in het Trefpunt.
Lees hier de algemene voorwaarden .

Hulp nodig?
Bent u lid van Trefpunt Diensten en heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op.

Overzicht diensten Trefpunt Diensten:

Maaltijden aan huis

Aandacht geeft smaak! Bij Vers aan Tafel draait alles om ambacht en persoonlijke aandacht. Al meer dan 15 jaar koken zij gezonde smaakvolle maaltijden voor thuis. De chef-koks bereiden de maaltijden met aandacht en passie. Zoals thuis, maar dan in iets grotere pannen natuurlijk. Hierdoor kunnen zij u het lekkerste en meest gevarieerde menu aanbieden.

Er is een zeer ruime keuze uit vele heerlijke vriesverse maaltijden zoals:

 • Hollandse maaltijden
 • Internationale maaltijden
 • Kleine maaltijden (rond de 350 gram)
 • Vegetarische maaltijden
 • Zoutarme maaltijden
 • Gemalen maaltijden

Er zijn ook soepen, desserts en pannenkoeken/poffertjes.

Je bestelt de maaltijden via een bestelformulier. Wij ontvangen uiterlijk dinsdag voor 16.00 uur de bestelling. De maaltijden worden dan op maandagmiddag bij je bezorgd.
Je kan je bestelling natuurlijk ook telefonisch aan ons doorgeven of via de mail.
Je hoeft niet elke week te bestellen.
Omdat de maaltijden per 6 stuks worden verpakt, dien je altijd 6 maaltijden of een veelvoud daarvan te bestellen.

De maaltijden worden op maandagmiddag thuis bezorgd. Zelf ophalen mag natuurlijk ook.

Na ontvangst van de maaltijden dien je deze meteen in de vriezer te zetten (dus niet in de koelkast!).

Prijslijst 2024

Alle maaltijden kosten € 7,20 per stuk, abonnees van Trefpunt Diensten betalen € 6,75 per stuk.

Maatlijdboxen met 6 maaltijden (alle varianten) kosten € 43,20, abonnees van Trefpunt Diensten betalen € 40,50 per doos.

Soepbox (6 stuks) kost € 9,20 per box, losse soep (vanaf 3 stuks te bestellen) € 1,80 per stuk.

Dessertbox mouse (6 stuks) kost € 7,65 per doos.

Hulp aan huis

Voor kleine klusjes in huis, kan je een beroep doen op de vrijwilligers van Graag Gedaan. Een klus mag maximaal één tot anderhalf uur duren. De kosten bedragen € 3,00 per klusje. Je kan bijvoorbeeld een beroep doen op Graag Gedaan voor:
 • tv/radio installeren;
 • stekker repareren;
 • hang- en sluitwerk;
 • klein timmerwerk;
 • schilderij ophangen;
 • centrale verwarming bijvullen;
 • kleine naaiklusjes;
 • tijdelijk de hond uitlaten

Het kan heerlijk zijn om actief buiten in de weer te zijn in de tuin, maar als het lijf niet helemaal meer wil, kan de tuin ook een hindernis worden om in je eigen huis te (blijven) wonen. Er zijn enthousiaste tuinmedewerkers die voor een vergoeding van € 10,00 per uur helpen om je tuin weer op orde te maken.

Voor de echt grotere en zwaardere klussen of als je een echte vakman wenst, hebben wij goede contacten met een ervaren en betrouwbare hovenier. Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen.

Computerondersteuning

Als je problemen hebt met je computer of randapparatuur, vragen hebt over de aanschaf van nieuwe computer of laptop of graag ondersteuning wilt bij het gebruik ervan, kunnen wij helpen.

Computerbegeleiding/les aan huis

Vind je het lastig om wegwijs te worden op je computer? Wil je graag meer leren over je PC, laptop, tablet of smartphone zodat je hier mee aan de slag kan? Neem dan contact met ons op voor computerondersteuning aan huis. Voor € 45,00 komt er driemaal een vrijwilliger circa anderhalf uur bij je langs om je op weg te helpen in de digitale wereld. Mocht je meer hulp nodig hebben dan betaal je € 10,00 per uur.

Als je zelf geen boodschappen meer kunt doen, hebben wij vrijwilligers die dat voor je kunnen doen, meestal per fiets. De boodschappen worden maximaal 1 x per week gehaald. Dag en tijdstip altijd in overleg met elkaar. Deze dienst kan je tijdelijk inzetten als je bijvoorbeeld ziek bent, maar ook als je langere tijd niet meer zelf in de gelegenheid bent.

Sommige (grotere) klussen kunnen niet door vrijwilligers uitgevoerd worden. Wij hebben goede contacten en ervaringen met lokale bedrijven waar wij je graag mee in contact kunnen brengen.

Het kan hierbij gaan om:

 • was- en strijkservice;
 • klusbedrijf of aannemer;
 • schilder
 • loodgieter;
 • glazenwasser, dakgotenschoonmaker;

Voor een kapper of pedicure aan huis kunt u contact met ons opnemen.

De prijzen liggen voor knippen vanaf € 15,00 en pedicure € 25,00.

Administratieve ondersteuning

Wie best wat hulp zou willen hebben om de administratie (weer) op orde te brengen, kan op een van onze deskundige vrijwilligers een beroep doen. Het doel van de administratieve ondersteuning is dat je zelf leert om je eigen administratie bij te houden en dat je de regie over je eigen financiële situatie weer in handen krijgt.

Je kan hulp krijgen bij:

– sorteren en begrijpen van post

– archivering van betalingen

– inzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven (per maand en per jaar)

– inventarisatie van schulden

– bemiddelen naar schuldhulpverlening bij complexe schulden

– onderzoek besparing uitgaven/verhogen van het inkomen

– budgetplan opstellen

– invullen van formulieren (bijv. kwijtschelding, aanvraag Bijzondere Bijstand)

Alle vrijwilligers beschikken over een bewijs van goed gedrag en helpen je op een rustige en gestructureerde manier.

Belastingaangifte

Voor de jaarlijkse belastingaangifte kan je een beroep doen op onze deskundige en betrouwbare vrijwilligers. Zij worden jaarlijks bijgeschoold om volledig up-to-date te blijven. De vrijwilligers beschikken over een verklaring van goed gedrag.

Tegen een kleine vergoeding (€ 15,00) verzorgen zij je jaarlijkse (eenvoudige) belastingaangifte.

Woonadviseur

Als je advies nodig hebt bij het maken van een keuze: in je eigen huis blijven wonen of verhuizen naar een gelijkvloerse woning dan kan je onze vrijwillige woonadviseur om advies vragen. Samen kijken we dan naar je woonwensen en mogelijkheden. Indien nodig wordt je de weg gewezen naar geschikte mogelijkheden in de regio. Ook kan je ondersteund worden bij het inschrijven bij de SVNK en wordt het aanbod voor je in de gaten gehouden. Deze dienst is gratis voor leden.

Trefpunt Telefooncirkel

De Trefpunt Telefooncirkel is een groep mensen, die elkaar iedere dag even bellen. Even een telefoontje of alles nog goed is.

Hoe werkt het?

Het Trefpunt belt rond 9 uur de eerste deelnemer. Daarna bellen de deelnemers elkaar in een vaste volgorde. De laatste deelnemer belt het Trefpunt terug. Dan is de cirkel rond. Krijgt een deelnemer bij de volgende deelnemer geen gehoor, dan wordt het Trefpunt gebeld. Die gaat na wat er aan de hand is, bellen later nog een keer en indien nodig wordt er contact gezocht met een contactpersoon of sleuteladres.

Let op: de cirkel is alleen op werkdagen beschikbaar en is gratis voor leden van Trefpunt Diensten.

Voor het weekend en op feestdagen kan je eventueel in onderling overleg met een andere deelnemer afspraken maken.

Voor meer informatie en/of aanmelden kan je contact opnemen met Claudia Spit, claudia.spit@trefpuntheiloo.nl of (072) 533 12 97

Vervoer

Kan je je vrienden en familieleden zelf niet bereiken met eigen vervoer of openbaar vervoer? Vrijwilligers Vervoer Heiloo helpt graag! Onze vrijwilligers brengen je met hun eigen personenauto van huis naar waar je moet zijn, en terug. Denk er wel aan om tijdig te reserveren? De eerste keer gaat dat via de receptie. Je kan bij de receptie langsgaan of telefonisch contact met ons opnemen (072) – 533 12 97.

Tarieven

Binnen Heiloo (retour) €   8,00

 

retour p.p.

Blockhovepark (retour) €   10,00

 

retour p.p.*

Limmen, Alkmaar tot Noord-Hollands kanaal, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Egmond aan Zee (retour) € 14,00

 

retour p.p.*

Andere bestemmingen €   0,40 per km

* Reis je samen met iemand vanaf hetzelfde adres? Dan reist de tweede persoon mee voor de helft van de prijs.